Nybygg og nye planer for Myrstad Mathus


Prosessen er i full gang ved Myrstad Mathus. Siv og Rune Dybvik satser enda en gang i Spjelkavik! Butikken skal utvides østover, og det med hele 4 etasjer!
Moldskred står som både arkitekt og prosjekterende for de byggtekniske fag og i tillegg utfører vi også byggledelse for prosjektet. Arkitekturprosjektering har vi gjort i samarbeid med Bertil Haugen i Skaler Arkitektkontor.

Siv og Rune er tredje generasjon som driver familiebedriften som ble startet i 1908. Nå er fjerde generasjon på vei til å ta over. Det er her nybygget kommer inn i planene.

 

Første etasje blir utvidet Sparbutikk med en betydelig utvidelse av ferskvareavdelingen. Andre etasje vil få et enda større konditori enn dagens. Den største nyheten vil være i tredje og fjerde etasje. Her kommer nemlig Spjelkavik Panorama, et helt nytt konsept med utleie av selskapslokaler og kurs- og konferanserom. – Vi har snakket om dette lenge, men var avhengig av å få de rette personene på plass først, forteller Siv og Rune som er glad for at døtrene vil ta familiebedriften videre. Huset ved siden av butikken ble revet for noen år siden. Samtidig ble det nye parkeringshuset bygget med tanke på fremtiden og økt kundemasse.

Det er ikke første gangen Myrstad Mathus er i endring, både i 1980, 1999 og 2013 ble butikken utvidet. Moldskred har vært med på alle byggetrinn helt siden 1980. Den gangen var det Ivar Moldskred, grunnleggeren av Moldskred AS, som sto for prosjektet.

Spjelkavik Panorama vil tilby flere møterom i ulike størrelser. – Vi erfarer at flere arbeidsplasser downsizer og ikke prioriterer møterom på samme måte som før, sier Rune. – Spjelkavik Panorama vil derfor tilby både møterom og matservering fra eget kjøkken, alt fra en kaffekopp, rundstykker til et helt måltid. Siv forteller at de ofte får etterspørsel om utleie av kaféen til barnedåper, konfirmasjoner, bryllup eller begravelser, men på grunn av kaféens åpningstider er det vanskelig å få dette til. Spjelkavik Panorama blir derfor løsningen på dette. Terrasse med glassrekkverk og god utsikt vil sette prikken over i-en på opplevelsen.

– Vi er godt fornøyde med samarbeidet vi har og har hatt med Moldskred gjennom alle disse årene, og setter pris på jobben de gjør for oss i enda en ny satsning, sier Siv mens hun viser bilder av de ulike byggetrinnene.