Mer plass, gode rom og funksjonelle løsninger i splitter ny barnehage

Nye Daggry barnehage på Valderøy er tatt i bruk! Små og store gleder seg over mer plass både ute og inne og nye praktiske løsninger som letter arbeidsbyrden og som skaper helt nye muligheter for barna.

Samarbeid med arkitekten fra første skisse
Sivilarkitekt Åste Karine Holhjem hos Moldskred AS har gjennom hele planleggingsprosessen hatt fokus på barna og hvordan alle de daglige rutinene som er så viktige i en barnehage egentlig foregår. Nettopp der har den hyppige og tette dialogen mellom de ansatte og arkitekten hatt avgjørende betydning for det bygde resultatet. – Mange barn tilbringer mesteparten av sin våkne tid her, og da blir det så viktig å ta utforming av de fysiske omgivelsene på alvor, sier Åste, – barnehagen skal også oppleves som en inspirerende og funksjonell arbeidsplass du gleder deg til å gå til hver dag.

Styrer Kari-Lise Ose Nordstrand er veldig fornøyd med at personalet har fått være delaktig i prosessen fra første skisse. – Vi visste hvordan vi ville ha det og hva som ville fungere, sier Kari-Lise. Åste har tenkt på alt fra det store utearealet og vinkling av bygget i forhold til vindretningene til detaljer som fargevalg på dører og ulike gulvbelegg hvor noen skal en beroligende effekt og andre kunne stimulere til energi. Eksempelvis er gulvbelegget i grovgarderobene knallgrønt, da kan en ikke la være å våkne om morgenen!

Et nøye planlagt uteområde
Byggets sørvendte vinkelform med kontinuerlig terrassegolv og stort, gjennomsiktig tak samler opp solvarmen og luner mot vind fra nord. Inne i tunet blir det raskt varmt når sola titter fram.
Ute har de minste barna fått sitt eget tilpassede lekeområde, nesten som en egen øy med buktende gjerde og sykkelsti på utsiden, selvsagt i den luneste sonen og i sentrum av hele det store lekeområdet.

Masser fra utgravingen av tomta ble beholdt for å skape et variert terreng med både bratte og slake skråninger. Slik får barna progresjon i utfordringene sine, da bare de eldste barna vil klare å komme seg opp til leketårnet øverst oppe. Barnehagen har også fått sin egen akebakke!

Oppdatert til nye krav

– Det er kjempeflott at vi nå har en helt oppdatert barnehage, som oppfyller de nye kravene for arbeidsplasser. Gamle Daggry Barnehage var opprinnelig bygd for barn fra 3 år og oppover, forteller Kari-Lise. Nå har vi en barnehage som er funksjonell for både barn og voksne. Selv om den er splitter ny og moderne har vi klart å beholde den hjemmekoselige atmosfæren, noe som også foreldrene setter pris på.

– Vi er veldig glad for at vi valgte Moldskred til å prosjektere barnehagen vår, sier Kari-Lise, – Samarbeidet har vært enestående og vi setter stor pris på den gode oppfølgingen vi har fått!